De Danske Skovdyrkerforeninger gennemfører en markant organisationsændring som skal styrke Skovdyrkerne i fremtidens øgede konkurrence.

Der bliver nu skruet op for samarbejdet imellem de fem lokale skovdyrkerforeninger, og der oprettes en ny direktion, som består af en administrerende direktør, en skovbrugsdirektør og en økonomichef.

I spidsen for den nye direktion står Henrik Fredslund-Petursson, der tiltræder som administrerende direktør. Han kommer fra en stilling som som skovrider i Skovdyrkerne Syd.

Michael Sheedy Gehlert tiltræder som skovbrugsdirektør. Han skifter fra en stilling som skovrider i Skovdyrkerne Vestjylland.

Kenneth Holmbech, bliver ny økonomichef og har frem til nu varetaget en lignende stilling i Skovdyrkerne Øerne.

Den nye direktion får ansvaret for Skovdyrkernes strategiske målsætninger og fælles opgaver såsom IT, HR, administration og forretningsudvikling med mere.

En grundig strategiproces

Ændringerne gennemføres som resultat af en strategiproces, der begyndte i efteråret 2023.

Processen har inkluderet interviews med skovridere, bestyrelsesmedlemmer og medarbejdere, ligesom der er gennemført medlemsundersøgelser og workshops for at sikre en bred opbakning til den nye retning.

Konklusionerne har peget på mere samarbejde om fællesløsninger – samt mere handlekraft i fællesskabet.

–  Det har vi lyttet til, og derfor tilpasser vi organisationen, så vi kan handle hurtigere og mere effektivt om fælles opgaver. Samtidig bevarer vi den lokale forankring og det tætte samarbejde med vores medlemmer. Det er en vigtig investering i fremtiden, siger Lars Skou Gleerup, formand for hovedbestyrelsen.

Til gavn for medlemmer

Som en del af omstruktureringen samles medarbejdere, der arbejder med fælles opgaver, på tværs af de lokale skovdyrkerforeninger. De vil fremover blive organiseret efter opgavetype i stedet for geografi.

Der vil blive implementeret nye fælles IT-løsninger, herunder et nyt ERP-system og der vil blive arbejdet på en fælles retning, når det gælder skovfogedernes IT-værktøjer.

Administrerende direktør Henrik Fredslund-Petursson vurderer, at ændringerne er nødvendige for, at Skovdyrkerne fortsat kan levere stærk faglig rådgivning til medlemmerne.

– Med organisationsændringen investerer vi i fællesskabet og fremtiden. Fremover kan vi løse større projekter og fællesopgaver med mere kraft og højere hastighed. Vi frigiver tid til skovridere og skovfogeder, og vi sikrer adgang til den nyeste viden og de bedste redskaber til gavn for vores medlemmer.

– Samtidig er det vigtigt at sige, at nærhed og lokal forankring fortsat er i fokus. Ansvaret for driften af lokalforeningerne fortsætter uændret med lokale bestyrelser og lokale skovridere, siger administrerende direktør Henrik Fredslund-Petursson.

Ny organisation

Henrik Fredslund-Petursson og Kenneth Holmbech tiltræder deres nye stillinger pr. 1. januar 2025, mens Michael Sheedy Gehlert tiltræder som skovbrugsdirektør den 1. juli 2025.

I mellemtiden igangsættes en rekrutteringsproces for at besætte skovriderstillingerne i Skovdyrkerne Syd og Vestjylland – samt en afklaring af den fremtidige ledelse af Skovdyrkerne Øerne.

Ændringerne er gennemført med fuld opbakning fra de lokale bestyrelser for skovdyrkerforeningerne Nord-Øst, Midt, Vestjylland, Øerne og Syd samt skovriderne.