Husk at indberette udsat fuglevildt
Udsatte fugle skal indberettes senest en uge efter, de er sat ud. Husk indberetningen på virk.dk eller på Borger.dk.
Har du eller dine jagtlejere udsat ænder, agerhøns eller fasaner – så husk, at alle udsatte fugle skal indberettes senest en uge efter, de er sat ud. Det har været et lovkrav siden 2018.
Alle udsætninger af fuglevildt skal indberettes til Miljøstyrelsen, og det klares på enten Virk.dk eller Borger.dk.
Kan stadig nås
31. august var sidste dag, du kunne udsætte fasaner og 15. august var sidste dag, du kunne udsætte agerhøns.
Skulle du have glemt at indberette, kan du stadig nå det.
Dansk Skovforening har været i dialog med Miljøstyrelsen, som siger at uagtet anmeldelsesfristen på en uge, er det vigtigt at få data ind.
Selvom fristen er overskredet, er det altså vigtigt at få indberettet de korrekte data (antal og dato for udsætning) frem for at undlade indberetning.
Udsætning kan komme i fare
Dansk Skovforening gør opmærksom på, at misvisende tal blokerer for en fagligt baseret behandling af andeudsætningernes betydning i Vildtforvaltningsrådet.
Inden længe starter forhandlingerne om udsætning af fasaner og agerhøns, og der er risiko for, at den mulighed også kommer i fare, hvis ikke der er valide data.
– Valide data kan vi kun få, hvis alle indberetter, lyder det fra Skovforeningen.
Dansk Skovforening appellerer derfor til skovejerne.
– Det er vitalt, at alle udsætninger af fuglevildt indberettes og at alle øvrige regler for udsætning af fuglevildt i øvrigt også overholdes. Hvis du som ejer ikke selv foretager indberetningen så kontroller hellere engang for meget, at det er sket, oplyser Jan Søndergaard, der er direktør i skovforeningen.
– Det er altid ejernes ansvar at reglerne overholdes. Selvom du forhåbentlig har indskrevet kravet til indberetning i dine jagtlejekontrakter, så bed dine jagtlejere om at fremsende kvittering for indberetningen til dig direkte, så du kan se at det er sket, lyder opfordringen.
Reglerne for udsætning kan findes på Dansk Skovforenings hjemmeside.
Du kan også læse mere på Miljøstyrelsens hjemmeside. Her kan du også finde en vejledning til den digitale indberetning.
jma@skovdyrkerne.dk