Rewilding

Der er kommet et nyt ord ind i det danske sprog: `rewilding´. Det dækker over tidens bestræbelser på at gøre vores kultiverede natur vild igen. Blandt andet ved at genindføre en række dyrearter, som har været her tidligere – nogle for 100.000 år siden. Baggrunden er et ønske hos mange om at erstatte vores kendte landskab – de dyrkede marker og de forstligt passede skove (som åbenbart opfattes som kedeligt og fattigt) – med noget andet: Noget mere spændende, noget mere vildt.

Læs mere

Skov så langt nordpå vi kan komme i Danmark

Når man træder ind på ejendommen Gaardbogaard lige syd for Skagens Gren, slår det én: Det her er resultatet af arbejde, af hårdt arbejde. Ejendommen signalerer langt væk, at her er to og fem ikke lige. Man ser det på indkørslen med den nye allé af lindetræer. Man ser det på parken med dens sirlige bede (vist lavet i en bid fredskov!), og man ser det på de imponerende nye udlænger af røde tegl.

Læs mere

Skovsnepper og sneppejagt

Hvorfor er vi så vilde med de snepper? Jo, den er uforudsigelig, umulig at ramme og omgærdet med så mange myter, at nogle kalder den troldfuglen. For ikke at nævne de specielle traditioner omkring sneppen, som vi bærer i stængerne, placerer forrest på paraden og kysser bagi. Og fra hvilken anden fugl tager vi trofæet og placerer i snepperosetter eller klæber ind i jagtjournalen?

Læs mere

Det spiselige landskab

Skovdyrkeren har besøgt en planteskole, der har specialiseret sig i træer og buske med spiselige frugter – Westergaards Planteskole ved Kerteminde på Fyn. Her eksperimenteres med krydsning og podning med henblik på introduktion af nye og forbedring af kendte arter.

Læs mere