Projektet hedder Danmarks Svampe Atlas, og er resultatet af 5 års arbejde. Atlasset beskriver vore godt 2700 forskellige ’frugtlegemdannende’ svampe, gennemgår deres økologi og redegør for deres udbredelse.

Alle har adgang til atlassets oplysninger. Man kan søge både efter arter, og man kan søge på en bestemt geografi og få oplysninger om, hvilke svampe, der er fundet der.

Arbejdet er udført af en lille gruppe svampeeksperter fra Københavns og Århus Universiteter samt biologer fra Foreningen til Svampekundskabens fremme.

Eksperterne har fået hjælp af omkring 400 entusiastiske frivillige, der har sendt billeder og beskrivelser ind til projektet via nettet. Der er i løbet af de 5 år besøgt 28.190 lokaliteter, og der findes 562.261 fund i databasen. Under projektet er der fundet og beskrevet 212 nye arter i Danmark, heraf 7 helt nye på verdensplan.

Projektet er finansieret med blandt andet et betydeligt bidrag fra Åge W. Jensens fonde.

Atlasset er allerede i brug. Mange har søgt efter forekomsten af kantareller, Karl Johan og andre spisesvampe. Statistikken afslører dog, at de fleste søgninger har været efter en svamp ved navn Spids Nøgenhat. Til orientering kan oplyses, at den indeholder euforiserende stoffer (eller som en skriver på nettet: ‘Indtagelse kan fucke din hjerne op forever’).

Svampeatlasset kan findes på adressen www.svampeatlas.dk

phi@remove-this.skovdyrkerne.dk

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne