Byrådskandidat Hanne Stender Damkjær fra partiet Alternativet har i TV2 Østjylland i dag luftet en stærk modvilje mod juletræsdyrkningen i Danmark, som vi kender den.

Ifølge politikeren ’forurener juletræsproduktionen naturen, fordi man bruger sprøjtegift og kunstgødning, som går ned i grundvandet’.

Hun mener derfor, at vi skal gå over til økologiske juletræer. Da udbuddet af økologiske juletræer er alt for lille til at dække behovet – der produceres ca. 60.000 økologiske juletræer i Danmark – foreslår hun, at vi går over til alternativer. Som for eksempel juletræer af pap.

Nu kan man som kyniker indvende, at pap også er et træprodukt. Det kommer bare ikke direkte ude fra skoven, men har været hele vejen igennem en kæmpe industri med hvad dertil hører af vand- og kemikalie- og energiforbrug.

Hun nævner dog ikke det mest oplagte alternativ til de rigtige juletræer, nemlig plastjuletræet. Det lyder nok ikke godt i alternative ører, selv om nogen måske vil hævde, at også det er et naturprodukt, idet plasten er lavet af olie, som jo egentlig er træer, der er komprimeret i jorden ved en naturlig proces gennem millioner af år.

Vi må konkludere, at det er svært at være en forbruger, som gerne vil gøre det rigtige.

Måske skulle forbrugerne bare stole på myndighederne, der kontrollerer og regulerer vores brug af pesticider og gødningsmidler. Og ellers glæde sig til jul.

Opens window for sending emailphi@remove-this.skovdyrkerne.dk

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne