Juletræer og TopStar

TopStar er på vej ud

Miljøstyrelsens godkendelse af TopStar udløber 31.12.2015, men forhandlerne må sælge dette indtil 30.06.2016. De kan blot ikke få mere fra kemiproducenten. Dyrkerne af juletræer kan lovligt anvende midlet til og med 30.06.2017. Derfor er det en god ide, at overveje sit behov for TopStar til de næste sæsoner og bestille i tide hos sin leverandør af kemi. Skovdyrkerne er opmærksomme på dette i forhold til sit egen handel til medlemmerne og til brug ved entrepriseopgaverne.

Det forlyder, at et firma er i gang med at få et lignende produkt med samme aktivstof på markedet indenfor et par år. Samtidig skal vi gøre opmærksom på, at der eksisterer to andre kemiske produkter til vækstregulering af juletræer: Proxy (som har en ordinær godkendelse) og Terpal (som har en godkendelse til mindre anvendelse). Branchen har før stået i en lignende situation, og det medførte netop, at vi fik disse brugbare alternativer.

Registrering i offentlig database

Dette er udskudt, da det ikke var fuldt gennemarbejdet, som vi tidligere har skrevet. Det forventes at komme i løbet af foråret 2016. Tanken er, at kun firmaer/folk med CVR-nummer kan købe kemi, og de skal samtidig dokumentere via denne database på nettet, at de har en person (eller sig selv) med sprøjtecerfikat og opfølgningskursus til at udføre sprøjtearbejdet. Sprøjter man kun i egen bedrift grundlagt før 1991, så er det nok med sprøjtebevis og opfølgningskursus. Vi vil informere mere om dette emne, når der foreligger mere fakta fra Miljøstyrelsen.

Andre lovkrav

Når vi nu er i lovhjørnet og ved årsskiftet med lageropgørelse og regnskab: så er det en god ide, at få tjekket sin kemibeholdning for oversete dunke. Der kunne jo være noget, som er udgået for længst. Selv en lille rest koster 5.000 kr. i bøde pr. dunk! Tjek på www.middeldatabasen.dkeller spørg din skovfoged til råds.

Syning af sprøjter skal være helt gennemført inden 26.11.2016 og for nogle endetal på CVR-nummeret før. Det forlyder, at der er på nuværende tidspunkt er synet færre sprøjter end forventet. Nogle udskyder måske til sidste øjeblik, men der kommer nok fokus på det til foråret. Mere info om dette til vinter.

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne