Kong Vinter har indtaget Danmark og planteskoler og diverse plantemæglere er gået indenfor i varmen og markedsfører nu deres planter. Plantemarkedet for nordmannsgran er lidt grumset for tiden. Gode danske provenienser er en mangelvare, imens den velkendte og mest plantede ambrolaurii findes både som 3 og 4 års planter – også i endog rigtig flotte partier.

Vi oplever nogle forskelle i kvaliteten af de udbudte planter, som ofte afspejles i prisen planterne tilbydes til. Vi ser ingen grund til at spare 25 øre/plante på planteprisen, holdt op imod fx 1 års længere dyrkningstid med en omkostning på måske 10 kr./træ. Omvendt er der ingen grund til at betale for meget for sammenlignelig rigtig god kvalitet. Skovdyrkerne handler kun med de bedste planteskoler. Gennem handel med Skovdyrkerne sikres du kvalitetsplanter med de rigtige tekniske og genetiske egenskaber – og til den rigtige pris.

Går du med tanker om at plante nordmannsgran foråret 2014, så kontakt din skovfoged, så I sammen kan finde de rigtige planter og proveniens til dig. Skal proveniensen være dansk, skal du handle nu. Skal du bruge Tlugi, så få del i de bedste partier – med medlemsrabat.

Skovfoged Michael Rasmussen

By: Michael Rasmussen