Mange skovejere har typisk plantet poppel for hurtigt at skabe et skovklima i en skovrejsning, læ omkring huset eller træ til energi. Poplerne bliver hurtigt store og når de skal væk har det typisk være flis, der har været slutproduktet.

Med den øgede efterspørgsel på råtræ åbnes der for nye muligheder idet vi helt ekstraordinært nu kan skaffe skovejere en bedre afregning for træet ved at aflægge det nederste af træet til emballagetræ.

Kravene til emballagetræ er at diameteren min. skal være 14 cm og max. 100 cm. Længden på effekterne skal være 2,43 m. På et projekt skal der minimum være 20 m3 (dvs ½ læs på en lastbil).

Udbytteprocenten i en poppelskoven er normalvis mindre end i en nåletræsskovning, så en skovning vil give en del flis i form af topender. Nu hvor poplerne har blade på vil en fordampningen fra bladene efter skovning hurtigt tørre træet og dermed forkorte tørretiden inden flishugning.

Er du i tvivl om hvorvidt netop din poppelbevoksning er egnet til at emballagetræ, så kontakt din lokale skovfoged. Er du ikke medlem kan du kontakte vores råtræansvarlige Åbner eksternt link i et nyt vindueChresten Møller Petersen.

kbh@remove-this.skovdyrkerne.dk

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne