Dyrkede skove og et velfungerende skovbrug er vigtige redskaber til at løse nogle af tidens største samfundsudfordringer.

Derfor sætter Skovdyrkerne og det samlede skovbrug fokus på de goder, som skovene leverer til samfundet.

Det gør vi i kampagnen: Takket være skoven.

– Hos Skovdyrkerne vil vi gerne bidrage til, at alle får øjnene op for alle de goder, som skovene giver os som mennesker og som samfund. Den dyrkede skov producerer det mest fantastiske råmateriale. Træ er fornybart, det kan genbruges og spiller en vigtig rolle i den grønne omstilling. Men skovene bidrager også med rent drikkevand, rekreative formål og natur og biodiversitet.

– Skovenes mange muligheder udfolder sig også tydeligt hos vores 4.000 medlemmer, som alle driver deres skove med meget forskellige formål. Uanset formålet er det skoven og træerne, der samler os, siger Kristian Gernow, sekretariatschef i Skovdyrkerne.

Skoven har løsningerne

Kampagnen ruller ud til danskerne netop i disse dage. Det sker blandt andet i avisannoncer i de store dagblade, ligesom der vil være webannoncer på væsentlige nyhedsmedier.  Et andet bærende element i kampagnen er en film, som fortæller om vigtigheden af skovbruget i Danmark. 

Kampagnen gør danskerne opmærksomme på, hvordan det aktive skovbrug bidrager til at løse en række af vores største samfundsudfordringer. Det gælder i forhold til at håndtere klimadagsordenen, hvor skoven både optager CO2, når den vokser, samtidig med at den leverer træ til møbler, byggeri og andre produkter. 

Danskerne er generelt glade for at gå tur i skoven og bruge træ som materiale.

Men undersøgelser viser, at, at danskernes kendskab til aktivt skovbrug og de mange gavnlige sideeffekter er begrænset. Her håber vi, at kampagnen kan oplyse danskerne om skovens mange gavnlige effekter.

Interesserede kan se mere på kampagnesiden www.takketværeskoven.dk. Siden vil fungere som en landingsside. Her vil den interesserede læser bliver ført hen til mere spændende viden om skoven.

Bag kampagnen står Dansk Skovforening, Hedeselskabet, Skovdyrkerne og Træ- og Møbelindustrien (TMI). Parterne er gået sammen i Partnerskab for Dansk Skovbrug.