Afgørelser på tilskud til Skovrejsning 2017

På mødet kom det frem at der til dato er givet tilsagn til 22 mio af den afsatte pulje på 35 mio. Miljøstyrelsen arbejder på højtryk for at få færdigbehandlet de mange ansøgninger, således alle ansøgere har en afgørelse snarest. De beklager de gener den forsinkede sagsbehandling medfører.

Der er ingen konkret frist for afgørelserne,- men afventer du stadig en afgørelse, så hold øje med din e-boks, da besked om tilsagn eller afslag sendes hertil.

Nyt om Skovrejsningstilskud 2018

Den kommende ansøgningsrunde medfører væsentlige ændringer idet Miljøstyrelsen ændrer på prioriteringskriterierne. Det betyder, at områder med høj naturlig tilbageholdelse af kvælstof (retention) ikke længere vil kunne få tilskud.

Bekendtgørelsen, der er grundlaget for tilskudsordningen, er netop på vej i høring. Hvis den nye bekendtgørelse vedtages uden ændringer bliver det muligt at anvende dybdepløjning, pesticider, samt plante nåleskov.

Tilskudsordningen til skovrejsning forventes at åbne den 1. august med ansøgningsfrist den 15. september.

Særligt vedr. læplantningsordningen

I 2018 er der atter mulighed for at få tilskud til læhegn og småbeplantninger. Ordningen blev ændret væsentligt i 2017 og den forsætter i samme tråd, dog med mindre justeringer. Blandt andet åbnes, der for muligheden for at få tilskud til arealer, der ikke er i markblok.

Overvejer du at plante skov, læhegn eller småbeplantninger med tilskud så skynd dig at tage fat din skovfoged.

kbh@remove-this.skovdyrkerne.dk

Skovdyrkerne – VidenCenter Landskab 11. april 2018

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne