Onsdag d. 8. maj 2013 blev årets første markvandring for pyntegrøntsklubben afholdt. Markvandringen foregik hos Bakkely I/S, nær Tørring ved Brædstrup. Bakkely I/S er en stor producent med mere end 40 hektar med juletræer. Store dele af arealerne er kuperede. Der produceres først og fremmest standardvarer, men på de mere skrånende arealer dyrkes store juletræer. Et produkt som er med til at sikre at Skovdyrkerne og GPkan levere et bredt sortiment af juletræer.

Terrænet er kuperet, hvilket gør produktionen lidt mere besværlig. Til gengæld kan man nyde den smukke udsigt.

Formregulering og fokus på indsatsen

På markvandringen blev der vist eksemplerpå, hvordan formreguleringen bliver gennemført. På grund af de store arealer, anvendes der enkle foreskrifter for formreguleringen, så de er lette at kommunikere og gennemføre. Det blev understreget at det er vigtigt at fokusere sin indsats på de træer, hvor man skaber en værdiforøgelse, altså at indsatsen medfører at træet stiger en kvalitet eller går fra skrottræ til salgbart træ. Det anbefales at man undlader nogen form for indgreb på de aller dårligste træer.

Et eksempel på formregulering i små træer. Vi vender tilbage til træerne igen til efteråret

Mange deltagere på trods af vejret

Til trods for at vejrudsigten forudsagde kraftigt regnvejr, var der et stærkt fremmøde. Der var mere end 50 deltagere. Lige som programmet startede kom der en ordentlig regnskylde. Det til trods var stemningen god, og efter godt 10 minutter klarede det lidt op.

Alt i alt var det en fin aften, som blev afsluttet med øl, vand og en snak. Årets efterårsmarkvandring går også til Bakkely I/S, hvor vi skal se på nogle af de tiltag som blev vist frem på dagens markvandring

Til trods for regnvejret var der en god stemning

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne