Markvandring, juletræer d. 2/5-2024.

I et behageligt sommeragtigt vejr samledes ca. 55 skovdyrkere fra SMI og SNØ torsdag d. 2/5 for at få en opdatering på det sidst nye indenfor juletræsdyrkning. Arrangementet foregik på ejendommen Høvejen 4, Svinding, ejet af Ian Christoffersen, der driver samlet 17 ha juletræer og pyntegrønt i samarbejde med sin far og bror.

Efter velkomsten fortalte Ian om sin ejendom og ideerne bag produktionsstrategien. Ian driver sin juletræsproduktion på en ikke helt traditionel måde, idet han bestræber sig på at tilpasse sig de strømninger, der bevæger sig i det øvrige samfund. Der er startet op på mekanisk renhold i kulturerne og anlægning af blomsterstriber i sporene. På ejendommen producerer man selv sine planter, som i dette tilfælde er jiffyplanter. Der er bygget et væksthus, hvor planterne kan stå inde om vinteren og plejes med undervanding etc.

Konsulenterne gennemgik sprøjte- og gødningsstrategier, som anvendes af mange dyrkere i dag med brug af animalsk gødning og flydende produkter. De vejrmæssigt udfordrende tilstande med i perioder meget vand og i perioder meget lidt vand gør, at man skal tilpasse sin strategi herefter.

HD 2412, BioNutria, Hjorthede Planteskole, Sorring Turboroller og Toppi v. Bjarne Boesen havde lagt vejen forbi for at vise deres nyheder frem til de deltagende skovdyrkere.

Stor tak til Ian for at vi måtte komme forbi Høvejen 4 og høre om det spændende setup.