De første læs med grønt kører i denne uge

De første læs med klippegrønt sendes afsted i denne uge, og klipningen er derfor sat i gang. Det er, som det oftest er, en stille opstart, hvilket er en fin måde at komme i gang på. Det giver godemulighed for at komme ud i bevoksningerne og se på kvaliteten af det grønt, der bliver klippet. Det er næsten et år siden der sidst blev klippet grønt, så der er altid små fejl og forglemmelser, som indfinder sig hos såvel ejere, der selv klipper, som hos entreprenørerne. Men når justeringerne foretages tidligt, kommer linjen hurtigt på plads, og vi får produceret den vare, som kunden efterspørger.

Det klare vejr vi har i disse dage er helt perfekt. Dels er det dejligt at arbejde i, og dels giver det kolde nætter, som er vigtigt for afmodningen af grøntet.

Kvalitet af klippegrønt

Generelt er kvaliteten præget af den kraftige koglesætning. Kunderne har set vareprøver, hvor der er en vis andel med kogler på, og de ved at der skal accepteres fejl, hvis man skal have leveret grønt i større mængde. Det drejer sig derfor om at holde den aftalte linje, som er aftalt med kunden.

Efter aftale med den enkelte kunde, kan der i begrænset omfang være koglerester i grøntet.

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne