Under overskriften ’Dropper klapjagt på småbrug’ skriver LandbrugsAvisen, at SKAT har stukket piben en smule ind hvad angår de mindre ejendomme, der økonomisk balancerer omkring nulpunktet.

Underdirektør hos SKAT Per Jacobsen udtalte for et halvt år siden, at det ikke var SKATs opgave at advare den enkelte landmand, der var i fare for at blive underkendt som erhvervsdrivende. Han erkender nu, at der har manglet dialog.

SKAT tilbyder som en følge af den ny politik faste årlige møder med Videncentret for Landbrug, hvor man vil orientere om SKATs aktuelle kampagner. Dette for at undgå, at landmændene ’laver fejl’ og får en efterregning. Økonomikonsulenter og landboforeningspolitikere erklærer sig tilfredse med den nye åbenhed hos SKAT.

Men en ting er, at konsulenterne kender til skattevæsenets kampagner. Hvad med den enkelte landmand/skovejer?

Tilsyneladende lover SKAT nu, at man som før vil kontakte de landbrug, der er i søgelyset, så de har en rimelig chance for at rette ind og forholde sig til truslen om bortdømning og efterbetaling, før fælden klapper helt.

Vi håber, at man kan regne med det. Det vil sige, at manfår en advarsel, hvis SKAT vurderer, at man er i farezonen. Og derfor kan gå ud fra, at hvis man ingen henvendelse har fået fra SKAT, så er man ikke i kikkerten.

per@remove-this.hilbert.dk

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne