Teknologirådet har i den forgangne uge offentlig en stor rapport, hvor man undersøger alle de ønsker, der findes til et bedre samfund. Rapporten er del af et to-årigt projekt, støttet af Velux fonden, som skal skabe grundlag for en bred offentlig debat om Danmarks areal i fremtiden. Med det formål at prøve at mindske fremtidige konflikter. (Se link herunder)

Ønskesedlen er lang: Mere plads til byudvikling, nye vejanlæg, natur, nationalparker, golfbaner, energiafgrøder, vindmøller – ja, endog skov.

Alt sammen kræver mere plads. Mere plads end vi råder over, med mindre vi inddæmmer nogle flere fjorde eller lignende. Og det er tiden vist ikke til. Rapportens forfattere har regnet ud, at vi har brug for 1,4 gange Danmarks areal, hvis alle ønsker skal opfyldes.

Teknologirådet afholder i anledning af rapportens frigivelse i dag lørdag et borgermøde i Odense, hvor man vil diskutere konklusionerne og fremtidens prioritering med 250 udvalgte borgere.

Skovbruget viser en vej

Den løsning, man foreløbig anviser, er – hvor det er muligt – at bruge de samme arealer til flere ting på en gang. Modsat den danske tradition for planlægning, hvor funktionerne helst skal adskilles.

Her er skovbrug er foregangseksempel. I vore skove har vi uden nævneværdige gener mindst tre funktioner på én gang:

Skovbrug er fantastisk!

phi@remove-this.skovdyrkerne.dk

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne