EU’s nye persondataforordning trådte i kraft i slutningen af maj. Det har givet anledning til, at Skovdyrkerne har givet foreningens dataprocedurer et sundhedstjek.

Projektkoordinator Anders L. Jensen har stået i spidsen for projektet.

– Faktisk har vi været i gang siden nytår. I første omgang søgte vi viden og sparring hos andre virksomheder, som ligner os. De seneste måneders arbejde har mundet ud i en skabelon, som nu danner grundlag for den måde, som Skovdyrkerne arbejder med personlige oplysninger, siger Anders L. Jensen.

Passer godt på oplysningerne

Projektkoordinatoren forsikrer, at Skovdyrkerne altid har behandlet medlemmernes oplysninger med stor respekt. Derfor kommer de nye regler ikke til at betyde store omvæltninger i databehandlingen.

– Men noget af det nye er, at vi nu skal kunne dokumentere, at vi har en gyldig grund, en såkaldt hjemmel, til at have oplysninger om vores medlemmer. Det kan for eksempel være begrundet i lovgivning, i aftaler eller kontrakter. Det kan også være en samtykkeerklæring, som gør, at vi har medlemmets oplysninger, siger han.

Enkelte steder kan medlemmerne dog opleve at arbejdsgangene bliver lidt anderledes.

– Nogle vil måske opleve, at vi bliver en smule mere formelle og beder om flere ting skriftligt. Men i det store hele er der ikke den store forskel for medlemmerne, siger Anders L. Jensen

– Det er vigtigt at understrege at Skovdyrkerne ikke har følsomme oplysninger om vores medlemmer som for eksempel helbredsoplysninger, medlemskab af fagforeninger, religiøse eller politiske tilhørsforhold og lignende, lyder det.

Retningslinjer for oplysninger

Som medlem kan du selv se mere om, hvordan Skovdyrkerne håndterer personlige oplysninger.

Oplysningerne findes på siden:Åbner eksternt link i et nyt vindue www.skovdyrkerne.dk/om-os/mere-om-skovdyrkerne/persondata

Medlemmerne kan læse mere i juni-udgaven af Skovdyrkeren, som lander i postkassen i disse dage.

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne