Årsagen til vores deltagelse var, at i år skal den ny skovpolitik lægges fast, og vi må konstatere, at der er mange ting på spil for skovejerne. Der er ikke mange politikere, der brænder for skovbruget. Eller ved meget om skovbrug og om skovbrugets vilkår og muligheder. Bare det at få skovbruget anerkendt som et producerende erhverv, er ikke let.

For de fleste politikere er skovene bare en del af naturen. Men skovene er så meget mere: Vi leverer træprodukter til byggeriet, flis til varmeværkerne og til kakkelovnene i de små hjem. Skovene er produktive, og de leverer nogle af de arbejdspladser, der er så vigtige i velfærdssamfundet.

Det fik vi givet udtryk for på de formelle møder og med snak med en række meningsdannere. I det hele taget er Folkemødet en gigantisk succes. Her træffes høj og lav på tværs af hele det danske samfund til en kæmpe demokratisk dialog. Vi hilste på den nuværende statsminister, og uden tvivl også på den kommende. 85.000 mennesker, mere end 2.000 arrangementer, og imellem arrangementerne sydede de uformelle diskussioner, hvor alt kan siges – også at skovbrug er et ERHVERV.

Når man ser på den aktuelle situationen i mange andre lande, så bliver man ganske glad ved at konstatere, at noget sådant kan lade sig gøre her hos os. Oven i købet uden synligt politi – undtagen dem, der skrev parkeringsbøder.

phi@remove-this.skovdyrkerne.dk

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne