Rekorderne for varme og tørke afløser hinanden. På landsplan har sommeren budt på ikke mindre end 55 dage, hvor DMI’s tørkeindeks har været på 9 eller 10 – svarende til, at der næsten ikke er plantetilgængeligt vand i jorden.

Det er meget vanskeligt at vurdere konsekvenserne på nuværende tidspunkt. For det første er skaderne stadig under udvikling – og der skal mere end nogle få byger og et lille omslag i vejret for at vende udviklingen.

For det andet er der tale om meget komplekse skader, som vi kommer til at slås med i flere år frem.

Nogle af de synlige skader er:

Nogle af de mindre synlige skader:

Så er der det endnu mere komplekse:

Statistiske analyser af tilvæksten viser, at en af de vigtigste parametre for årets tilvækst er ‘hvordan er træets generelle trivsel’ – lige nu er den rigtig skidt og det er stærkt bekymrende for de kommende år.

Det vi kan sige med sikkerhed er:

Lyt til indslaget i DR MidtVest om situationen lige nu:

https://www.dr.dk/radio/p4vest/regionalnyt/p4-nyheder-2018-08-08-06-30-2(Indlægget starter 20 sek inde i nyhederne d 8.8.18 kl 06.30)

https://www.dr.dk/radio/p4vest/p4vest-morgen/p4-morgen-2018-08-08-06-05(indlægget starter 01:36:18 inde i P4 morgen den 8.8.2018)

Læs i øvrigt også Dansk Skovforenings nyhed:Åbner eksternt link i et nyt vindueMinisteren viser forståelse for skovens tørkeskader.

Der vil du desuden kunne finde et link tilet interview i P1 morgen hvorFormand Niels Iuel Reventlow redegør for situationen og skovbrugets behov for tørkehjælp.

Michael Gehlert

Skovrider

mgh@remove-this.skovdyrkerne.dk

8. august 2018

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne