Udtag af skrottræer er nødvendigt i langt de fleste kulturer og har efterfølgende mange fordele, både for dyrkning og salg:

Jo tidligere man fjerner et skrottræ, jo nemmere er det. Første gennemgang for skrottræer bør gøres allerede omkring 5 års alderen, lige efter bundklipning og inden grundklipning, her kan man se nogle af de individer der ikke kan blive til juletræer. Når kulturen bliver salgsklar, er det meget vigtigt at få skrottede uønskede træer, da pladsen ellers er mere trang når kunderne kommer og kigger. Hvilke typer af træer, der er skrottræer, er forskelligt fra år til år og afhænger af markedssituationen.

Det bedste tidspunkt, er i årets første måneder, hvor sidste års udtag har defineret en retning, for hvilke træer der kan sælges. Det er vigtigt, at udtaget er overstået inden træerne springer ud, da der ellers kan ske skader på nye skud.

Skrottræer markeres, gerne med udvisningsspray (eller max-tape). Det er nemmest at få alle træerne med (og bevare overblikket), hvis man viser dem ud først. Skrottræerne kan opstammes med motorsav, hvor grenmateriale efterlades i kulturen. Stammerne står tilbage til endt omdrift og knuses med resten. Træerne kan også fjernes ved fældning, udslæbning og efterfølgende flisning/knusning i sporene.

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne