Herunder links til en række svenske skov-blogs:

https://hermansundqvist.wordpress.com/ – en blog, hvor skovbrugschefen i den svenske skovstyrelse jævnligt bringer kommentarer til debatten. Han er ikke bange for at mene noget.

https://skogsbloggen.wordpress.com/ – skrives af Malin Sahlin, den svenske naturfredningsforening. Ofte med ganske stærk kritik af det traditionelle skovbrug. Og en fortaler for ’naturnært skovbrug’ i svensk aftapning

https://www.skogssnack.se/ – skrives af Skovejerforeningen Norra Skogsägarnas erhvervspolitiske chef, Jonas Eriksson. Især om skovpolitik.

https://downto.dagli.se/ – skrives af tidligere professor i genetik vid Sveriges Landbrugsuniversitet Dag Lindgren. Har skrevet om ulvespørgsmålet i Sverige, og skriver nu mest om skov og artsbevaring / biodiversitet.

https://hans-orjan.blogspot.se – skrives af docent og tidligere jordbundsforsker vid Skogforsk, Hans-Örjan Nordstedt. Indeholder både kritik af skovbruget og af miljøbevægelsen.

hagainitiativet.se/hagabloggen/ – et eksempel på en blog, som skrives af forskellige personer. Handler især om klimaspørgsmålet, og derfor ofte om indlæg om skov.

Vi er lidt misundelige over, at der ikke findes en tilsvarende debat i Danmark. Her har vi udover bladet Skoven stort set kun dagspressen, og debatten er spredt og svær at følge med i.

phi@skovdyrkerne.dk

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne