Vores evne til at styre toppenes længde er selve grundstammen i en kvalitetsorienteret juletræsdyrkning. Tidligere på året blev Conshape godkendt i en 5-årig periode. Conshape har en god effekt i vækstreguleringens slutperiode, hvor midlet bremser cellestrækningen.

Den 5-årige godkendelse af Conshape bremsede imidlertid tilladelsen til Pomoxon Extra. Tilladelsen er til Pomoxon Extra er – med ekstraordinær hjælp fra organisationen Danske Juletræer – nu kommet.

Pomoxon Extra virker mod celledelingen. Denne finder sted i starten af perioden og derfor vil der ofte ved rettidig(e) behandling(er) kunne opnås et tilfredsstillende resultat med Pomoxon Extra.

De sidste to år har tørken spillet en stor rolle på væksten i topskuddene. Der ses flere steder ualmindeligt korte toppe som følge af korrekt behandling – men under vejrmæssigt svære forudsætninger. Der er ikke noget, der giver anledning til ændret behandlingspraksis i år, men man bør tage forbehold for at den sene forårsperiode har været meget tør.

Vores erfaring viser, at tidlig behandling med Pomoxon Extra giver rigtigt gode resultater, men da tilladelsen er kommet sent, er det vores forventning at sprinter-træer skal have supplerende behandling med Conshape, slut juni.

Læs anbefalingerne til topregulering i vores Initierer fildownloadfaktablad.

Skudnipning

Foretages på formklippede træer. Dette skal primært udføres i sidste vækstårs øverste grenkrans. Dette gøres for at bevare symmetri og sikre at træet fremstår harmonisk. Netop nu er et godt tidspunkt at det få det udført.

Åbner internt link i det nuværende vindueVejledning til skudnipning.

– VidenCenter Juletræer

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne