Skovdyrkerne Vestjylland afholdte torsdag den 30. maj 2013 det sidste arrangement i striben af faglige temadage i anledning af foreningens 25 års jubilæum.

Projektørlyset var denne gang rettet mod det mest aktuelle faglige og politiske tema ‘Skovbruget som energileverandør’ – scenen var auditoriet i Nupark, Holstebro og formatet var en velbesøgt ‘360 grader mini-konference’.

Indledere og deltagere dækkede tilsammen hele paletten – fra forskere og embedsmænd til skovfolk og biomassekunder. De fremmødte fik indblik i, hvor omfattende og komplekst hele spændingsfeltet mellem klima, energipolitik, tilgængelige ressourcer, bæredygtighed og primær produktion i skovbruget er, når man graver et spadestik dybere – så mange gik hjem med stof til eftertanke.

Blandt dagens konklusioner var ….

Kan vi forklare politikerne, at de skal skelne mellem biomassen fra dansk skovbrug – hvor vi i almindelighed har helt styr på bæredygtigheden – og den importerede biomasse fra 3. verdens lande, hvor der kan knytte sig andre problemstillinger?

– Direktionskonsulent Søren Schmidt Thomsen, Dansk Fjernvarme.

I en international sammenligning er der meget bedre styr på den danske biomasse – jeg mener det bør være en konkurrenceparameter!

– Professor Katherine Richardson (tidl. formand for Klimakommissionen).

De mange sammenligninger og analyser af miljøvenligheden af træ som råstof lider af den svaghed, at de tager udgangspunkt i, at vi fælder træet .. det er det helt forkerte sted at starte. Virkeligheden er jo, at først planter vi et træ – først senere fælder vi det … og jo mere vi planter, jo mere har vi, som vi kan fælde!.

– Skovbrugskonsulent Ebbe Leer, Træ til Energi

Præsentationerne fra konferencen kan du hente herunder:

Skovbruget som energileverandør – Præsentation 30.maj.Informationerne herimå benyttes med alm. kildehenvisning.

Redaktøren | KBH 31.05.2013

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne