Global og lokal afsætning af råtræ via Skovdyrkerne

Priserne på råtræ har været relativt stabile over en længere periode, trods stormfaldet i 2013. Det skyldes, at råtræmarkedet er blevet globalt. Skovdyrkerne afsætter globalt såvel som lokalt, hvilket vore medlemmer nyder godt af. Effektaflægningen er afgørende for det økonomiske resultat i skovningen.

Læs mere

Fart over foryngelsen – om hjælpetræer

Hjælpetræer i kulturanlægget giver mange af vores hovedtræarter en bedre start og kan samtidigt supplere med en værdifuld flisproduktion i hovedtræartens `tomgangsperiode´.Kulturmetoderne med hjælpetræer skal tænkes igennem fra start og kræver løbende en finger på pulsen for at give den ønskede effekt og for ikke at komme til at genere de blivende træer. Hjælpetræer kan benyttes som enten ammetræer eller som forkultur – hver metode med sine fordele og ulemper.

Læs mere

Muntjachjorten landet i Danmark

Når talen falder på invasive vildtarter i Danmark, ligger det i luften, at vi helst vil være fri for dem. Det gælder f.eks. vaskebjørnen, nilgåsen og mårhunden. Selv vildsvinet, der så gerne vil etablere sig her, viser vi bort ved havelågen. Men nu banker tilsyneladende en ny art på hoveddøren, nemlig den lille og sky muntjac.

Læs mere

Inspiration sydfra

I Danmark (og i Sverige) har læren efter de store stormfald været: Kortere omdriftsalder, ikke så meget værdifuld masse stående på højkant i skovene, men helst en styret afvikling før den næste storm pludselig gør det (se f.eks. Skovdyrkeren nr. 29 fra Lindenborg). Men sådan ser man ikke på det alle steder.

Læs mere