Poppelplantninger halvvejs gennem rotationen

I årene omkring 2012 etableredes mange poppelplantninger som en tilskudsberettiget energiafgrøde på marginal landbrugsjord. Disse energiplantninger skal efter reglerne høstes hvert 10. år. De er således ved at være halvvejs gennem rotationen, så hvordan klarer de sig derude. Bliver der noget at høste om 5 år? Vi har været på rundtur syd for Randers for at kigge på tingene.

Læs mere

Jeg ved, hvor der findes en have …

Et sted i Jylland har en far og hans datter gennem næsten 50 år fra den bare mark skabt en helt usædvanlig have på godt 3 tønder land. Der er ikke offentlig adgang til haven, men den er beskrevet i en fantastisk fin og rigt illustreret bog af havekenderen Claus Dalby.

Læs mere

Alternative veje

Et godt vejsystem er en vigtig forudsætning for pasningen af skovene. Men gode veje – etableret med vejkasse og alle de rigtige materialer – er dyre. Skovfoged Steen Skieller giver her et par ideer til, hvordan man i praksis kan etablere veje på en mere omkostningseffektiv måde.

Læs mere

Forbered din Bukkejagt

Godt begyndt er halvt fuldendt, siger det gamle ordsprog, og det gælder i allerhøjeste grad også for bukkejagten. Men hvor er det, man skal begynde, og hvad er det, man helt konkret bør forberede?

Læs mere

Adgangen til naturen

Det er ved at være sommer. Det betyder et pres fra folk, der gerne vil ud i naturen. Private land- og skovbrugsejendomme er en del af det, som mange kalder `naturen. Indenfor visse regler har alle mulighed for at færdes her.

Læs mere