120 procent flere ansøgere.

Så stor er tilslutningen til uddannelsen som skov- og landskabsingeniør på Eldrupgaard på Djursland.

Uddannelsen blev ellers kortvarigt sat på pause i vinter på grund af for lav tilslutning. Derfor vækker de nye kvote 2-tal glæde hos studieleder Lisbet Holm Seiersen.

– Det er helt fantastisk. Her 3-4 måneder efter vinterens store udfordringer står vi nu med rekordhøj tilslutning. Jeg er jublende glad for, at så mange nye studerende har valgt os til, siger Lisbet Holm Seiersen.

Den store tilslutning gælder kvote 2-ansøgerne. Kvote 1-ansøgere har ansøgningsfrist frem til 5. juli.

– Lige nu glæder vi os over opbakningen fra kvote 2. Desværre kan jeg ikke garantere, at vi får lige så overvælden- de tilslutning ved kvote 1. Men vi arbejder fortsat benhårdt for at gøre positivt opmærksom på uddannelsen, siger hun.

Massiv markedsføring

Lisbet Holm Seiersen blev ansat som studieleder sidste sommer. Hun har fokuseret på at gøre uddannelsen mere synlig igennem massiv markedsføring.

– Fra jul og frem til foråret har vi sat alt i bevægelse. Vi har annonceret digitalt, og vi har været synlige på sociale medier som Facebook og Instagram.

– Vi har folieret tre busser med skriften ’Danmarks vildeste uddannelse’. Busserne er blevet benyttet, når de studerende har besøgt uddannelsessteder, og når de har hængt plakater op i outdoorbutikker i hele landet, siger hun.

Lisbet Holm Seiersen er studieleder for skov- og landskabsingeniørerne på Skovskolen. Hun glæder sig over den gode tilslutning.
Lisbet Holm Seiersen er studieleder for skov- og landskabsingeniørerne på Skovskolen. Hun glæder sig over den gode tilslutning.

Ifølge Lisbet Holm Seiersen har den massive markedsføring haft god effekt, og hun forsikrer samtidig, at der ikke bli- ver hvilet på laurbærrene.

– Vi maser fortsat på. Vi har fuldt tryk på markedsføringen de næste måneder helt frem til kvote 1-fristen i begyndelsen af juli, siger hun.

Tæt samarbejde med erhvervet

Lisbet Holm Seiersen blev ansat 1. august sidste år. Hun kommer fra en lederstilling i avlsvirksomheden VikingDanmark.

Den primære opgave som studieleder er ledelse af undervisere og udvikling af uddannelsen.

– Derfor var jeg meget ærgerlig, da Københavns Universitet lukkede uddannelsen på Djursland ned. Jeg følte ikke, jeg havde nået at gøre en forskel. Heldigvis ændrede man beslutningen, og indtil videre har vi jo bevist, at den jyske uddannelse er levedygtig, siger hun.

Udover at gøre uddannelsen mere synlig overfor de unge, vil Lisbet Holm Seiersen gerne udvikle samarbejdet med erhvervet.

– Vi har allerede et godt samarbejde med Skovdyrkerne og andre erhvervsvirksomheder. Det samarbejde vil jeg gerne bevare og udvikle, så der er en stærk tilknytning imellem uddannelse og de fremtidige arbejdssteder for vores studerende, siger hun.

Tror på fremtiden

Studielederen har tiltro til, at SLING- uddannelsen vil være relevant i fremtiden.

– Der skal rejses meget skov i fremtiden, og forvaltning af natur og bio- diversitet fylder meget på den politiske dagsorden. Jeg er slet ikke i tvivl om, at der bliver brug for mange skov- og landskabsingeniører fremover.

– Vores opgave er nu at sikre, at de unge får øje på de gode muligheder, der er i uddannelsen, siger hun.

For at uddannelsen skal være rentabel, har Københavns Universitet sat et krav om minimum 25 nye studerende i år og 35 nye studerende til næste år.

– Det mål skal vi nok nå. Jeg oplever utrolig meget gejst hos både studerende og undervisere. Jeg er ikke i tvivl om, at den jyske SLING-uddannelse er levedygtig, siger Lisbet Holm Seiersen.

Optagelsestal 2023

Djursland

  •  Optagne (pr. 1 okt): 19
  • Ansøgninger (heraf i kvote 2): 45(23)
  • Aldersgennemsnit: 23,3
  • Kønsfordeling (m/k): 70%/30%

Nødebo

  •  Optagne (pr. 1 okt): 45
  • Ansøgninger (heraf i kvote 2): 97(46)
  • Aldersgennemsnit: 24,9
  • Kønsfordeling (m/k): 54%/46%

Villads er vild med uddannelsen

22-årige Villads Andresen er en af de studerende, som nu kan fortsætte med at studere til skov- og landskabsingeniør i på Eldrupgaard på Djursland.

Han er er 1. års studerende og bor på skolen.

Han holder meget af både uddannelse og studiemiljø.

– Det er lige mig. Uddannelsen har et godt miks imellem teori og praksis. Det værdsætter jeg meget. Der er et godt studiemiljø og et godt samarbejde imellem studerende og undervisere, siger han.

Villads Andresen er førsteårs-studerende på Eldrupgaard i Auning. Han glæder sig over, at uddannelsen fortsætter og har selv været aktiv i markedsføringen af den jyske uddannelse.
Villads Andresen er førsteårs-studerende på Eldrupgaard i Auning. Han glæder sig over, at uddannelsen fortsætter og har selv været aktiv i markedsføringen af den jyske uddannelse.

Alle kræfter blev mobiliseret

Derfor kom det som noget af at chok, da han hørte, at Københavns Universitet havde valgt at pause den jyske del af SLING-uddannelsen.

– Men hold op, hvor har det været en fed oplevelse at være med til at trække uddannelsen op igen. Alle gode kræfter blev lynhurtigt mobiliseret, og det lykkedes jo at få beslutningen æn- dret, så uddannelsen på Eldrupgaard fortsætter, siger han.

– Ja, du må også gerne skrive en stor tak til Lisbet Holm Seiersen. Hun har ydet et stort arbejde for at få uddannelsen tilbage på sporet, tilføjer han.

Arbejde i det private

Villads Andresen havde hørt lidt om uddannelsen på forhånd. Han søgte selv mere information og fandt ud af, at det var den uddannelse, han gerne ville begynde på.

Han kan godt se sig selv arbejde i en privat virksomhed som eksempelvis Skovdyrkerne eller måske på et gods.

– Lige nu er jeg mest interesseret i produktion af råtræ. Det er dejlig konkret og målbart.

– Drømmejobbet er nok at få arbejde på et gods på et tidspunkt. Men jeg synes bestemt også, at det vil være spændende med en karriere i Skovdyrkerne eller HedeDanmark, lyder det.

Læs også andre artikler fra Skovdyrkeren #95