Dette er en helt ny og anderledes tilskudsordning, til at beskytte og fremme biodiversiteten i private skove. Ordningen afprøves i første omgang kun i følgende kommuner; Vejle, Hedensted, Horsens, Silkeborg, Ikast-Brande og Skanderborg Kommuner.

Har du lyst til at gøre en ekstra indsats for biodiversiteten, så har du nu muligheden for at få betaling for din indsats. Det har du ved at deltage i skovforeningens test af en ny betalingsmodel for biodiversitetsydelser, der afholdes som en ”omvendt auktion”.

Den ”omvendte auktion” betyder at du som skovejer kan foreslå et beskyttelsestiltag og afgive et bud på prisen for at foretage tiltaget. De indsendte bud vurderes herefter i forhold til den forlangen pris og tiltagets kvalitet. Buddet kommer altså fra skovejeren, og de forslag der giver mest biologisk værdi for pengene, udvælges til støtte.

Det er en god mulighed for at tænke ud af boksen, og gøre lige netop det der giver bedst mening i netop din skov. Det kunne f.eks. være af efterlade dødt ved, anlægge vådområder, fremme eller plante hjemmehørende arter, eller skabe lysninger.

Har du brug for hjælp til at finde de bedste tiltag, samt prissætning og ansøgning, så kontakt:

Du kan læse mere om ordningen på Skovforeningens hjemmesideÅbner eksternt link i et nyt vinduehérog finde inspiration til tiltag iÅbner eksternt link i et nyt vindueInspirationskatalog.

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne