Kulturene ved Bo Brøndum i Videbæk stod klar til at tage i mod de fremmødte – og selv om der var markeret til en kunde, der foretrækker en alternativ markeringslinie – som mange af de fremmødte i øvrigt fint kunne se fordelen ved – var der også rig mulighed for at drøfte årets generelle sorteringslinie og hvilke træer der går med i det nuværende marked.

Foreningens juletræsansvarlige, skovfoged Emil F. Poulsen førte ordet og der blev kommenteret fra forsamlingen. En forsigtig vurdering – og i hvert fald en forhåbning – var, at nu ”har vi vist nået bunden – nu må det snart går fremad igen”.

Det står dog klart, at man som producent skal være forsigtig med at kaste gode penge efter de dårlige træer, men derimod koncentrere sig om at lave de gode træer. Og her blev det også understreget at efter en meget regnfuld sæson, skal salgskulturerne have en farvegødskning nu og meget gerne med en hurtig opløselig gødningstype som for eksempel kalkamonsalpeter.

Efterfølgende gennemgik juletræsskovfoged Johan Stubkjær de obligatoriske krav til oparbejdningen, så alle fik frisket hukommelsen op.

Herefter demonstrerede Bo Brøndum sin nye hydrauliske netmaskine/pallepakker,- der kan formår at nette træerne i et mindre net end normalt, således træets facon er velbevaret når det pakkes ud ved kunden.

Den sidste snak forløb over en sandwich og vand – det var ikke så ringe, men der var enighed om, at vi næste gang hellere må få fat i Spejderne og deres pølsegrill!

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne