I en solskinspause mellem bygerne fik knap 50 deltagere ved markvandringen på Gl. Kidbæk ved Holstebro både en flot tur i de særdeles velpassede kulturer og en opdatering om det aktuelle juletræsmarked.

Hvis man skal havde det fulde udbytte af en markvandring – skal man deltage. De der gjorde hørte om:

… de der gik glip af turen, kan få et lille indtryk ved at se på de tekstede billeder nedenfor.

Det var koncentreret alvor, da den unge juletræsskovfoged adresserede forsamlingen med tilsammen 400 års erfaring i juletræsdyrkning.
Men de lyttede – for der var substans i budskaberne.Det er dem her, det handler om. Der er altid afsætning for de gode, stærke, mørkegrønne træer over 1,75 m.
Det er her, pengene ligger … så fokuser på at producere dem i stedet for at spekulere på den urimeligt lave pris for et IV-sorterings træ, der måske alligevel skulle have været skrottet.

Og sørg nu for, at oparbejdningen er i orden! Det er et slutprodukt I håndterer og det skal skabe glæde hos den forbruger, der pakker det ud.
Det nytter ikke I bruger 10 år på at dyrke det til perfektion – men fælder det med at skævt snit, laver en dårlig stabpudsning, efterfulgt af en sjusket netning … og så slæber det gennem mudderet!
Det er jer, der har sidste hånd på produktet og manglende omhu med en lille operation, der koster et par kroner pr. træ – kan give en reklamation af hele træet.

Kultur med velovervejet proveniensvalg – Borshomi i den høje del og den meget sent udspringende Aspheronsk i det lave.

Aspheronsk lægger godt fra land – men har også mange internodier til at lukke gabet. Der er dog ingen tvivl om, at toppen skal styres hårdt – der er topskudsreguleret efter 3 vækstsæsoner.

Interesserede tilhørere .. eller repræsentanter fra markedet?

Læs også: Faktablad om oparbejdning af juletræer

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne