Juletræsmarkedet er fortsat presset, men der er begyndende optimisme.

Det fortæller Henning Post, der er direktør i Green Product, efter gårsdagens messedeltagelse på Langesø på Fyn.

– Jeg oplever begyndende optimisme i branchen. Der var god stemning, og flere besøgende på vores stand end sidste år. Vi oplevede en jævn strøm af gæster til standen hele dagen, siger Henning Post.

De fleste besøgende var kendte kunder.

– Men vi fik også hilst på enkelte nye, som er interesserede i vores produkter, fortsætter direktøren.

Nedgangen er stoppet

Henning Post hæfter sig ved små positive tegn i markedet.

– Det er lykkedes at stoppe de prisfald, som har ramt juletræsdyrkerne de sidste mange sæsoner. Vi fornemmer nu, at tingene begynder at se lidt mere positivt ud i branchen, siger han.

– Nu må vi se, om vi kan konvertere det til egentlige prisstigninger, fortsætter han.

Dansk kvalitet

En vigtig forudsætning for fortsat at kunne tiltrække udenlandske opkøbere er, at dyrkerne producerer træer af høj kvalitet.

– Når vi taler med udenlandske kunder, så nævner de ofte den høje danske kvalitet. Hvis tyske opkøbere skal tage turen til danske kulturer, så skal der altså være noget ekstra at komme efter. Derfor skal vi fastholde vores store know-how – og samtidig skal vi glæde os over, at de danske forhold er særdeles velegnede til at producere nordmannsgran i høj kvalitet, siger Henning Post.

Messen falder netop sammen med højsæsonen for udenlandske opkøberes besøg i Danmark, og ifølge direktøren vælger flere af opkøberne at kombinere messen med besøg i de danske kulturer.

Besøgende fra Europa

Green Product havde knap tyve medarbejdere med på messen inklusive selskabets to udenlandske salgsfolk.

Der var flere besøgende på messen i år end sidste år, hvor corona-restriktioner lagde en dæmper på antallet af besøgende.

Messen afvikles hvert år i august på Langesø Skovbrug på Fyn. Messen har internationalt sigte, og man ønsker at tiltrække gæster fra den europæiske branche for juletræer og pyntegrønt.

I årene før Covid-19 har messen haft besøg af omkring 3000 fagfolk fra ind- og udland.

jma@skovdyrkerne.dk

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne