Nobilis

Markedet for nobilis har været godt i år og der har været prisstigninger i forhold til sidste år. Også i løbet af sæsonen har der været prisstigninger på spotmarkedet. Det tegner godt for den kommende sæson, hvor vi også forventer at vi kan få salgsprisen et nøk op.

På oparbejdning og omkostningssiden er tingene dog ikke helt så lyserøde. Det er svært at skaffe og fastholde gode folk til oparbejdning og læsning. Vi oplever at folkene har større forventninger til bevoksninger og kvalitet, så de kan opretholde en høj akkord. På mindre arealer eller i kulturer hvor kvaliteten ikke er i top, oplever vi at de enten ikke vil klippe, eller at de vil have et tillæg. Det er en situation vi er nødt til at forholde os til.

Transport- og palleomkostningerne tog også et gevaldigt prishop i løbet af året. Vi afgiver ofte tilbud på varer frit leveret hos kunden på paller, hvorfor disse faktorer også påvirker økonomien negativt i klippegrønt.

Nordmannsgran

For nordmannsgran er sagen fortsat en anden. Udbuddet fra Tyskland er stort og her er lønomkostningerne lavere og transportafstanden til binderierne er kortere. Det giver en stor konkurrencefordel for vores tyske konkurrenter.

Tak for indsatsen

Mange af foreningernes medlemmer står selv for oparbejdning, pakning og læsning af klippegrønt. Den indsats er vigtig for at vi får vores leveringsplaner op i løbet af sæsonen. Vi takker derfor de mange som har ydet en indsats og leveret grønt til os.

God jul fra Skovdyrkernes klippegrøntsteams

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne