Ti hektar ung løvskov danner nu rammene for lokalsamfundet og dyrelivet syd for Struer. Indvielsesarrangementet bød på fællessang, pølser på grillen og taler fra Struers borgmester og flere af skovens sponsorer.

”Skovdyrkerne Vest har jo stået for projekteringen og plantningen. Men der har været hundredvis af frivillige tilknyttet projektet. Det har gjort det til en spændende og anderledes skovrejsning,” siger skovfoged Anders Elmholdt.

Flere af de skoleelever, der deltog i plantningen sidste år mødte også op til arrangementet.

– Omkring 1200 skoleelever medvirkede under plantningen og etablerede Børnenes Skov. Her har de placeret en pind ved hver deres træ, så de kan genfinde det, når de besøger skoven, siger Anders Elmholdt.

Størstedelen af træerne er doneret af Growing Trees Network, som indsamlede penge i TV2 programmet Danmark Planter Træer. Men der er også samlet donationer fra private og lokale virksomheder.

– Faktisk var Lukas Graham en af de første til at støtte projektet. Allerede inden foreningen Struer Folkeskov blev dannet i 2018 meldte bandet sig klar til at donere 50.000 kroner, siger Stefan Tholstrup Schmidt, formand for foreningen Struers Folkeskov.

Skovdyrkerne donerede en indgraveret sten, som er placeret i en lysning i den østlige ende af skoven mellem tre større egeplanter.

”Struers folkeskov er det eneste medlem af Skovdyrkerne Vest, som har så fuldtonet fokus på biodiversitet, så det er en anden rådgivning, vi udfører her end hos flertallet af vores medlemmer,” udtaler Anders Elmholdt.

Skovdyrkerne renholder skoven det næste halve år, hvorefter skoven får lov at passe sig selv.

Anders optog en lille video til arrangementet. Den kan du se her.