Dansk skovbrug (Skovdyrkerne, HedeDanmark og Dansk Skovforening) har i dag derfor bidraget til debatten via Altinget.dk. Her har vi fremhævet de muligheder som Klimarådet ikke har medtaget i deres rapport.

Du kan læse hele debatindlægget her: Skovbruget: Klimarådet overser biomassens muligheder

Med Klimarådets ensidige fokus på at Danmark har verdens højeste forbrug af træ til energi målt pr indbygger og at 43% af træet kommer fra udenlandske skove,- synes vi at de misser at fortælle at vi i Danmark, med en skovandel på 14%, selv dækker 53% af vores forbrug af træ til energi. Det betyder at vi er på rette spor. Vi har opbygget en infrastruktur omkring flis og dens håndtering, vi har justeret vores skovdyrkning, så vi biomasseoptimerer vores kulturer samtidig med at vi sikre en produktion af råtræ af god kvalitet og sidst men ikke mindst kan vores knowhow være med til at afhjælpe det øgede behov for træ i verden.

Vi skal øge produktion af træ fra de forvaltede skove for i den aktivt dyrkede skov er der langt større tilvækst og dermed CO2 binding. Når vi tager tømmer og energitræ ud af skoven er vi er således med til at lagre CO2 og ikke mindst fortrænge CO2 fra afbrænding af fossile brændsler.

Vi ser frem til at følge politikernes forvaltning af Klimarådets anbefalinger i de kommende energiforhandlinger. Det er vigtigt stof,- for dansk skovbrug forsyner fjernvarmen med bæredygtig lokal biomasse. 90 % af flisen til de decentrale værker er dansk og dermed lokalt produceret,- så det har stor betydning for den enkelte skovejer.

VidenCenter Flis 22. maj 2018

kbh@remove-this.skovdyrkerne.dk

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne