Lørdag aften deltog Skovdyrkerne i det landsdækkende show Danmark Planter træer. Skovdyrkerne plantede et skovbryn i den kommende folkeskov ved Hadsten i Østjylland.

Aftenen igennem strømmede borgerne til stedet. De plantede træer med spade side om side med Skovdyrkerne, som plantede med to-rækket plantemaskine.

Det hele var arrangeret som en stor folkefest med taler musik, boder og forskellige indslag.

– I Favrskov planter vi for at sikre vores miljø og vores drikkevand. Skov er desuden godt for klimaet, og skoven skaber gode levesteder for dyrene. Derudover skaber den gode rekreative værdier til alle vores borgere, lød det fra Favrskovs borgmester Nils Borring i åbningstalen, hvor han også glædede sig over den store opbakning til arrangementet.

Udover plantningen var Skovdyrkerne repræsenteret med en stand, hvor de besøgende blev introduceret til Skovdyrkernes arbejde.

God opbakning

Det landsdækkende show er et samarbejde imellem TV2 og Danmarks Naturfredningsforening. Growing Trees Network er partner i projektet.

I Favrskov deltog flere frivillige fra Growing Trees Network. Det var blandt andre Lene Heiselberg Vang. Hun var overrasket og glad for den store opbakning.

– Der har været rigtig mange herude i aften. Det har været alle aldersgrupper lige fra børn til ældre. Alle har hygget sig med at plante træer i aften, siger hun.

Arrangementet i Favrskov var godt besøgt.

– Vi har ikke udført en egentlig optælling af folk, men min vurdering er, at der har været over 600 borgere til arrangementet i aften, lød vurderingen fra en af de medarbejdere i Favrskov Kommune, som var engageret i arrangementet.

Skovdyrkernes netnyheder skriver mere om arrangement i den kommende uge.

jma@skovdyrkerne.dk

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne