På torsdag rykker Skovdyrkerne til Fyn og deltager i Skov Teknik-messen. Her vil foreningen være klar med faglige råd og sparring om skovdyrkning i praksis.

– Vi glæder os til at byde gæsterne indenfor på vores stand. Vi er klar med en kop kaffe og faglige råd om skovdyrkning og juletræsproduktion, siger Skovdyrkernes sekretariatschef Kristian Gernow.

Rådgivning

Ved messen sætter Skovdyrkerne specielt fokus på skovrejsning og læhegn. Der er lige nu attraktive tilskudspuljer til både skovrejsning og til etablering af læhegn.

Når det gælder læhegn, kan der ansøges om tilskud på 60.000 kroner pr. hektar.

– Det er en fornuftig tilskudsordning, som gør det attraktivt at etablere læhegn. Jeg vil opfordre til, at landmænd overvejer mulighederne, siger Skovdyrkernes læplantningskonsulent Anders Brøgger Jensen.

Skovdyrkerne inviterer derudover messens gæster indenfor til en snak om fordelene ved Skovdyrkernes medlemsejede koncept. Her har det førsteprioritet at levere solid faglig rådgivning i øjenhøjde med ejerne.

Omkring 50 udstillere

Skov Teknik-messen afvikles i udstillingsområdet på Langesø Gods på torsdag den 17. maj. Adressen er Langesøvej 144, 5462 Morud. Standene er opbygget tæt ved hovedbygningen.

Der er over 40 udstillere og ifølge arrangørerne ventes 1.500 til 2.000 gæster at besøge messen.

Messen afholdes hvert fjerde år. Siden 2010 har Langesø Gods været arrangør.

Der er åbent fra klokken 9 til 17 på torsdag.

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne