Statsminister Lars Løkke Rasmussen åbnede Agromek-messen i morges. Kort efter begyndte gæsterne at strømme ind i hallerne i Messecenter Herning, hvor 535 udstillere stod klar i 13 messehaller.

Også Skovdyrkernes stand var velbesøgt fra de første timer. På standen sætter Skovdyrkerne fokus på plantning i det åbne land.

– Vi har haft besøg af mange landmænd med spændende projekter. Projekterne varierer i størrelse. Nogle vil gerne rejse skov på nogle få hektar. Men vi har også haft besøg af landmænd med projekter på omkring 20 hektar, siger Simon Kortnum Fabricius, skovfoged ved Skovdyrkerne Midt.

Han står i dag på Skovdyrkernes stand sammen med Anders Brøgger Jensen, der er skovfoged og læplantningskonsulent hos Skovdyrkerne Vest.

– Der har været god interesse hele dagen. Vi har haft travlt med at rådgive og informere landmænd om mulighederne på deres ejendomme, siger Anders Brøgger Jensen.

Statsministeren roste landbruget

Messen slog dørene op i morges. Agromeks formand Sten Andersen holdt åbningstalen, og statsminister Lars Løkke Rasmussen åbnede officielt messen.

Lars Løkke Rasmussen roste landbruget og glædede sig over de fremskridt, der er opnået i løbet af de seneste mange år.

– Landbruget er vigtigt for Danmark. I dag eksporterer den danske maskinbranche for fem milliarder kroner. Men det er jo et samspil. Er der ikke noget landbrug, er der ingen dansk eksport, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Han argumenterede derfor for at skabe balancerede rammevilkår for landbruget.

– Gode rammevilkår giver medvind til den samlede fødevareklynge. Det gavner hele kæden af arbejdspladser, der følger med landbruget. Der skal være balancerede krav til landbruget, når det gælder miljø, klima og dyrevelfærd. Hvis der er det, så bidrager det også til at give udviklingen et skub fremad, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Mød Skovdyrkerne hele ugen på Agromek. Besøg os i hal C på stand 2886.

jma@remove-this.skovdyrkerne.dk

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne