I aften samler Danmark penge ind til at rejse mere skov. Flere træer og mere skov er en af de mest omkostningseffektive metoder til at reducere atmosfærens indhold af CO2 – og hvis det skal batte noget, skal der rejses mange nye hektar skov.

Som en af de største aktører i relation til skovrejsning herhjemme bakker Skovdyrkerne naturligvis op om kampagnen. Og vi gør mere end det!

Vi er således rent fysisk tilstede, når Favrskov Kommune i aften holder ‘folkefest’ mellem Hadbjerg og Hadsten. Her håndplanter kommunens borgere 750 træer med spade – mens Skovdyrkerne på samme areal planter et skovbryn med hhv. plantemaskine og ‘Pottiputki’. Vi bemander også en lille infostand.

De løvtræer, som borgerne planter, og det omkransende skovbryn, som Skovdyrkerne leverer, indgår i et større skovrejsningsprojekt, som alle borgere, grundvandet, dyrelivet og ikke mindst klimaet kan glæde sig til vokse op på Hadsten-egnen over de kommende år.

Planterne og plantningen af skovbrynet er Skovdyrkernes bidrag til Danmark Planter Træer.

Tak til Favrskov Kommune for invitationen – vi glæder os til at være med!

Og så i øvrigt:

Hvis I alligevel sidder foran skærmen ca. kl. 20.15, så kig efter Skovdyrkerne:

TV2 transmitterer et kort live-indslag fra folkefesten på marken i Favrskov Kommune – og måske vil I kunne se en traktor, en plantemaskine, en vimpel eller en medarbejder med et Skovdyrker-logo på! Vi krydser fingre!

God Danmark Planter Træer-aften – og god weekend til jer alle!

kge@skovdyrkerne.dk

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne