TV2’s dækning af Danmarks forbrug af biomasse til energi er en katastrofe for både Danmarks klimaindsats og for den debat, der er nødvendig.

Sådan lyder det i det åbne brev, som Skovdyrkerne sammen med en række andre aktører har sendt til TV-stationen.

Det er helt usædvanligt, at Skovdyrkerne går så markant ud og tager afstand fra journalistik, der er udarbejdet og bragt af en stor landsdækkende station som TV2.

– Der foregår jo hele tiden en livlig offentlig debat om skov, og hvordan vi forvalter den. I sagens natur er vi langt fra enige i alt, hvad der fremføres. Men det er helt usædvanligt, at vi oplever en så vedvarende, ensidig og mangelfuld dækning, som det her er tilfældet, siger Michael Sheedy Gehlert, som er skovrider i Skovdyrkerne Vestjylland.

– Derfor har vi også fundet det nødvendigt at gøre opmærksom på, at TV2 er kørt i grøften med deres dækning – så vi kan få en vigtig og helt relevant debat tilbage på fakta-sporet, siger han.

Det åbne brev er skrevet sammen med en række af branchens øvrige ledende aktører. Det er blandt andre Ørsted, Dansk Fjernvarme, Dansk Skovforening med flere.

Vigtig debat

I brevet gør aktørerne opmærksomme på, at ærindet ikke er at diskvalificere kilder eller at overbevise befolkningen om, at biomasse i energisystemet er det eneste rigtige i al fremtid.

– Den væsentlige diskussion bør ikke handle om, hvorvidt biomasse er bæredygtig eller ej, men at vi kun skal benytte bæredygtig biomasse, når vi laver energi.

– Vi opfordrer TV2 til fremover at bidrage til denne diskussion fremfor at vildlede danskerne og afspore en vigtig, men kompliceret klimadebat, skriver aktørerne i brevet.

Det åbne brev kan læses i sin fulde længde via linket herunder.

Åbent brev til TV2

jma@skovdyrkerne.dk

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne