Fredag den 12. april 2013 markerede Skovdyrkerforeningen Vestjylland sit 25 års jubilæum ved en festlig dag i skoven. Rind Plantage dannede rammerne og foreningens medlemmer fyldte dem ud.

Stor interesse for plantegaven

For at sætte fokus på vigtigheden af at plante havde foreningen valgt at give alle medlemmer en plantegave til at tage med hjem. Det var der mange der tog i mod, så efter Store Plantedag er foreningens skovareal vokset med godt 5 ha fordelt på 150 ejendomme.

Søren Ryge kom forbi og fortalte

Midt på eftermiddagen kom Søren Ryge forbi festteltet og fortalte om barndommens træer…. Klatretræer, kirsebærtræer og syngende poppeltræer. Som altid var det livligt fortalt og billederne formedes for nethinden. Søren Ryges persongalleri er efterhånden kendt stof og de fremmødte skulle heller ikke snydes for historien om Valborg.

Efter en lille times fortællinger greb vi spaderne og de godt 230 fremmødte gik herefter i samlet flok til jubilæumsskoven for at plante et par eksemplarer af Skovdyrkernes jubilæumsgaver. Søren Ryge plantede for – akkompagnerede af ivrige og flittige medlemmer.

Alt i alt var det en fin dag i skoven, der strålede af planteglæde. Store Plantedag blev startskuddet til forårets plantesæson.

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne