Skovstatistikken kan ikke bruges til at sige, at naturen lider, og at biodiversiteten i danske skove er dårlig.

Det fastslår partnerskabet ’Træ til Energi’ som Skovdyrkerne er med i. Udmeldingen kommer i en replik til en kritisk TV2-artikel.

TV2-Artiklen argumenterer for, at den nye skovstatistik viser, at skovene lider som aldrig før.

Central kilde i artiklen er forsker i skov og biodiversitet, Jacob Heilmann-Clausen fra Københavns Universitet. Han siger, at den nye statistik dokumenterer, at Danmark er på absolut bundniveau med dødt ved i skovene og biodiversitet – sammenlignet med vores europæiske naboer.

Det argument afviser ’Træ til Energi’.

– Det er velkendt, at der er en sammenhæng mellem dødt ved og biodiversitet – og også at det især er dødt ved fra store, gamle løvtræer, der gør en forskel.

Dødt ved fra nåletræarter, der alle er indført til Danmark, bidrager ikke væsentligt til biodiversiteten.

Stabilt niveau dødt ved i løvtræer

Den nye skovstatistik, som der henvises til, viser at det primært er mængden af dødt ved fra nåletræer, som er faldende, mens dødt ved i løvskovene ligger på et stabilt niveau, fremgår det af replikken.

Afsenderne af replikken opfordrer til en mere faktabaseret debat.

– Fakta er heldigvis, at biodiversitet er på den politiske dagsorden, og at der aldrig har været udlagt så meget urørt skov som nu og indgået så mange aftaler om at lade store gamle træer stå. Skovstatistikken viser nemlig at arealet af urørt skov og mængden af store gamle træer er steget og med regeringens planer vil det givetvis stige endnu mere, lyder det.

Læs hele replikken på Dansk Skovforenings hjemmeside. Åbner eksternt link i et nyt vindueLæs den via linket her.

jma

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne