Skovene skal dyrkes aktivt – og skovene kommer til at levere en vigtig del af løsningen på klimaudfordringerne.

Sådan lød det fra den tidligere svenske statsminister Göran Persson ved den norske skovbrugskonference ”Timber Market” tidligere på året. Konferencen var arrangeret af ‘Viken Skog’.

– Når vi skal bekæmpe klimaudfordringerne, så bliver skovbruget måske vores største og mest afgørende indsats for at blive udviklingen kvit, sagde Göran Persson.

Optimistisk indlæg

Den tidligere statsminister afleverede et stærkt og optimistisk budskab. Göran Persson forudser en stor efterspørgsel på alt, hvad skovbruget kan levere.

Han nævner blandt andet den stigende protest imod plast og forudser, at skovene vil kunne levere råvarerne til helt nyudviklede klimavenlige produkter.

– Nye industrielle koncepter, som anvender skovens produkter, vokser frem, sagde han.

Ifølge Göran Persson begynder de at kunne anes. Eksempelvis kan træfibre måske afløse stærkt miljøbelastende produkter som bomuld og plastik.

Som følge af skovbrugets vigtige rolle forudser han også, at skovdyrkere bliver beundrede for deres bidrag til samfundshusholdningen. Det glæder vi os til.

Göran Persson var svensk statsminister fra 1996 til 2006. Han har selv drevet skov- og landbrug i årene efter sin statsministertid.

Et uddrag af indlægget kan ses på Youtube via nedenstående link. Det er tekstet til dansk af HedeDanmark, som velvilligt stiller det til rådighed til fri deling.

Åbner eksternt link i et nyt vindueYoutube-link til Göran Perssons indlæg

jma@skovdyrkerne.dk

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne