Gennemgå kemiskabet og brug de midler der udløber i år
De fleste er i gang med ukrudtssprøjtning, og sprøjtning mod skadedyr står for døren. Er algesprøjtning nødvendig kan det også nås endnu.
Nu er et godt tidspunkt at gøre status over sit kemiskab og få brugt de midler der evt. snart udgår, hvis ellers der er et behandlingsbehov.
App’en KemiTjek er et godt redskab til at indhente de nødvendige oplysninger om de kemidunke man har stående ellers anbefales www.middeldatabasen.dk

Gødning
Der findes mange strategier til udbringning af gødning, men de fleste bringer gødning ud i foråret.

Skrotning, klipning, fuglepinde og drager
Har man kulturer som man mangler at gå igennem for skrottræer er det tidspunktet at gøre det nu, så man kun poster tid og penge i de træer der bliver salgbare.
Det er ligeledes nu det sidste formklipning og tvegeklip bør gøres, og ligeledes bundklipning. Nyligt bundklippede træer efterfulgt af ukrudtssprøjtning, kan dog i nogle tilfælde volde problemer, da træerne kan optage ukrudtsmidler gennem klippesårene.

Det er også tid til at få sat fuglepinde på træerne, og skræmmedrager kan også snart sættes op. Den bedste virkning af dragerne fås hvis de sættes op lige inden udspring og flyttes jævnligt.

Kørespor
Den meget våde sæson i 2023 har efterladt dybe kørespor mange steder. Det er derfor en god idé at rette køresporene af så snart føret tillader det. Så er kulturen klar til den nye vækstsæson.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp er du velkommen til at tage fat i din skovfoged.

– Videncenter juletræer