Sommeren i Danmark er kun lige ved at begynde, men der har allerede været mere sommervejr, end vi er vant til at få i en normal dansk sommer.

Det meget solrige, varme og tørre vejr, begynder at sætte sine spor på forårets plantninger. Det ses at planter begynder at gå ud. Men det er ikke kun nyplantede juletræer der bliver ramt af tørke, større træer påvirkes også, men går ikke ud pga. tørke.

Vær ekstra opmærksom ved sprøjtning i Juletræerne, undgå sol og varme dage, da tørken gør træerne ekstra følsomme og svidningsskader opstår nemmere.

Sprøjtning af skadedyr skal udføres om natten og gerne natten før en dag, der ikke bliver meget varm. Brug stor vandmængde (gerne 1000 L/ha.) det sænker koncentrationen i sprøjtevæsken. Reducer evt. svovl doseringen til 3 kg/ha.

Toprulning er morgen og aften arbejde, start tidligt før det bliver for varmt og solen for stærk og hold pause i de varmeste timer. Toprulning i direkte sol og meget varmt vejr kan give svidningsskader og øger risikoen for S-toppe.

– VidenCenter Juletræer

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne