Hele 100 interesserede medlemmer af Skovdyrkerforeningen Syd mødte op til foreningens sommerudflugt den 29. august til Frøslev Træ a/s, der ligger ved motorvejen lige op ad den dansk-tyske grænse. Det rekordhøje tilhørerantal glæder Torben Paulin, der som bestyrelsesformand i Skovdyrkerforeningen Syd har været med til at træffe beslutningen om årets udflugtsmål.

– Typisk går sommerudflugten jo til skovprojekter eller savværker. Men i år havde vi et ønske at høre noget mere om at bygge bæredygtigt og om, hvordan man kan anvende mere træ i byggeriet. Det kunne vi få indsigt i hos Frøslev Træ, forklarer han.

Frøslev Træ køber og forædler produkter fra andre savværker. De primære produkter er det synlige træ ved byggerier. Typiske varer fra virksomheden er imprægnerede terrassebrædder, vejrbestandig facadebeklædning, stolper og hegn samt planker, lister og paneler til indendørs anvendelse. Byggemarkeder, tømmerhandelen og industrien er de vigtigste kunder. Kæder som Silvan, Stark og Bauhaus handler i meget stort omfang hos Frøslev Træ. Store dele af produktionen sælges til Tyskland, Skandinavien og andre lande.

På Frøslev Træ ser man meget optimistisk på fremtiden:

– Udviklingen gennem de seneste 10 år har aldrig været større. Vi forudser en yderligere vækst i brugen af træ i byggeriet, og vores mål er at være den foretrukne videnspartner og leverandør i hele Nordeuropa, slog direktør Martin L. Petersen fast over for de gæstende skovdyrkere.

Se meget mere om det spændende arrangement i næste nummer af Skovdyrkeren, der udkommer 3.10.

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne