Dyrkning af juletræer

Vi er med fra frø til færdigt juletræ

Vi hjælper med at dyrke dine juletræer

Produktion af juletræer er en specialiseret driftsgren. Det kræver en stor indsats og specialiseret viden at dyrke kvalitetstræer.

I en række år har priserne på juletræer ikke kunnet honorere den store arbejdsindsats. Men de seneste par sæsoner har vi set let stigende priser. Vi tror derfor på, at der igen kan komme god økonomi i juletræsproduktion i Danmark.

Vi servicerer både store og små producenter, og vi kan skræddersy en løsning, som dækker netop dine behov. Du kan lade Skovdyrkerne stå for hele din juletræsproduktion eller du kan vælge kun at benytte os til at sælge dine træer. Hovedparten af producenterne vælger en mellemvej, hvor vi hjælper med rådgivning, udfører noget af pasningen – og står for salget af træerne.

Allerede når du planter, skal du overveje hvilken proveniens, du vil benytte. Det er vigtigt, at vælge en velafprøvet proveniens, da det er hele grundlaget for kvaliteten af det fremtidige juletræ.

De første år efter plantning består primært af renholdelse og gødskning inden bundklipning, formklipning og topskudsregulering af juletræerne sætter ind. I disse år stiger mængden af arbejdet med træerne betragteligt. Salget af træerne starter ofte 5-7 år efter plantning og strækker sig herefter over 3-4 år.

Vi er med i hele værdikæden fra investeringskalkule til plantning, pasning og salg.

Vi kender kunderne

Danmark er i eliten indenfor juletræsproduktion i Europa. Samlet eksporterer vi årligt omkring 10 millioner juletræer. Heraf bidrager Skovdyrkernes medlemmer med næsten en million træer.

Vi kender markedet og kunderne. Vi ved, hvilke typer af træer, vi kan afsætte til den bedste pris. Den viden får du gavn af som juletræsdyrker og skovdyrkermedlem.

Vi har oparbejdet et stort kundenetværk. Mange køber år efter år fra de samme juletræsproducenter. Vores kunder værdsætter høj kvalitet og god rettidig oparbejdning af træerne. 

I kraft af vores store organisation kan vi finde det rigtige match imellem kunde og juletræsproducent – og vi håndterer både store og små ordrer.

Skulle der opstå problemer eller reklamationer, hjælper Skovdyrkerne altid med at løse udfordringen.

Certificering af din produktion

Som medlem hos Skovdyrkerne kan du nemt få din produktion GlobalG.A.P. + GRASP certificeret gennem vores gruppecertificering. Vi hjælper dig også smertefrit med en Naturbaum certificering.

Videoer

Oparbejdning af juletræer

Tilklipning af juletræer med fejl

Tilklipning af almindelige træer

Vi betaler til tiden

Når Skovdyrkerne sælger dine juletræer, får du betaling til tiden. Vi er ejet af vores medlemmer og vi påtager os debitorrisikoen i afsætningen. Som medlem skal du dermed aldrig være bekymret for din betaling.

Vores juletræsdyrkende medlemmer

Marlene Jørgensen

“Jeg har stor tillid til vores skovfoged Bruno, der er projektstyrer på alt med skoven.
Han fik en bedre pris for klippegrøntet, samtidig med at Skovdyrkernes folk, havde væsentligt mere omsorg for skoven, end hvad vi har oplevet andre steder.”

Henrik Læssøe

“Vi har handlet med Skovdyrkerne i 25 år. Jeg har altid været loyal. Jeg tror på, at den loyalitet betaler sig. Jeg er stor tilhænger af, at vi hjælper hinanden mest muligt. Derfor er jeg også meget tilfreds med samarbejdet med Skovdyrkerne”

Lars Gleerup i juletræer

Lars Gleerup

“Vi føler os trygge ved, at vi får afsat vores træer og grønt til den rigtige pris”

Hvem er vi

Din naturlige partner

Skovdyrkerne har lokale specialister til dyrkning af juletræer i dit område. Vi er med dig hele vejen fra den første investeringskalkule til salg af juletræerne.

Rasmus Larsen - Afdelingschef ved Skovdyrkerne Øerne
Rasmus Larsen – Afdelingschef ved Skovdyrkerne Øerne

Vil du vide mere?

Skovdyrkerne er Danmarks største medlemsejede skovbrugsfaglige organisation med mere end 80 ansatte fordelt på fem foreninger. Klik på kortet for at læse mere om din lokale skovdyrkerforening. Du kan også skrive direkte til din lokale forening ved at trykke på knappen.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Fandt du hvad du søgte?