Jørgen købte statens skov på auktion
Jørgen Jensen har altid interesseret sig for skov og natur. Da staten solgte ud af sine vestjyske skove slog han til.
Tekst og foto: Jens Mathiasen
Jørgen Jensen er et naturmenneske. Han nyder skov og natur, og derfor vakte det hans interesse, da staten tilbage i 2006 ville sælge ud af sine vestjyske skove.
– Jeg så i avisen, at staten havde fem skove til salg i Vestjylland. Skovene var til salg, fordi man skulle rejse penge til nye skovrejsningsprojekter på Sjælland, siger Jørgen Jensen.
Muligheden for at blive skovejer, ville han ikke lade passere forbi.
– Jeg har altid været interesseret i skov og natur. Vi havde en økonomisk mulighed for at investere i de skove, der blev udbudt til salg. Derfor slog vi til, siger Jørgen Jensen, som til dagligt bor i Ringkøbing, hvorfra han driver autohandel og har udlejningsejendomme med mere.
Gav bud på flere skove
Da budene skulle afgives, var der helt specifikke regler.
– Vi skulle igennem flere budrunder. Men hvis man ville være med i opløbet, så var det vigtigt, at man havde afgivet bud i første runde, siger Jørgen Jensen.
Han bød derfor på Nees Skov Vest og Nees skov Øst med flere.
– Vi bød på i alt fire ud af fem skove. Hvis man havde højeste bud på mere end en skov, så kunne man selv vælge hvilken skov, man ønskede. Man var altså ikke bundet til flere skove, forklarer Jørgen Jensen.
Jørgen Jensen opnåede det vindende bud på Nees Skov Vest på 41 hektar og blev dermed skovejer.
Senere er der købt endnu en skov til på 17 hektar.
– Den ligger ikke ret langt fra vores oprindelige skov, og derfor passer den godt ind i driften. Vi kan opretholde god logistik i opgaverne i skovene, da der blot er halvanden kilometer imellem vores to skove, siger Jørgen Jensen.
En skovmand udfører arbejdet
Jørgen Jensen er medlem af Skovdyrkerne og benytter foreningens rådgivning. Men han har et stykke vej fra bopælen i Ringkøbing til sine vestjyske skove, der er placeret nord for Vemb.
Derfor har han ansat Bent Albertsen til at klare mange af opgaverne i skovene. Bent er pensionist og midt i 70’erne.
– Bent og jeg har kendt hinanden i mange år. Han varetager mange af opgaverne i skoven for mig. Det er fantastisk at have en dygtig og selvkørende mand som ham. Han har godt fat om opgaverne, forklarer Jørgen Jensen.
Skovene skal dyrkes
Skovene består af blandede arter, hvor der både indgår løv og nål. For Jørgen Jensen er det vigtigt, at der er drift i skovene.
– Vi vil dyrke skovene. Vi vil have en produktion, og vi skal have aktiviteterne i skoven til at give plus. Vores mål er at effekterne fra skoven kan betale for de operationer, der skal til for at holde skoven sund og i god vækst, siger Jørgen Jensen.