Skovdyrkerne i den store, vide verden

Skovdyrkernes opgave er at arbejde med de danske skove – for de danske skovejere. Det har vi gjort i mere end hundrede år. Men som en lille nebengeschäft har vi faktisk i de sidste 20 år brugt vore mange erfaringer i forskellige opgaver uden for landets grænser. Hovedopgaven har været en form for systemeksport, hvor vi har rådgivet ved dannelsen af skovdyrkerforeninger i en række lande.

Læs mere

Aldersgradueret gødskning i nordmannsgran – helst flere gange om året

Nordmannsgran skal gødskes for at opnå en flot mørkegrøn nål, som i høj grad er det, opkøberne kommer til Danmark efter. I denne artikel får du tips til, hvordan det kan gøres.

Læs mere

Fra forsømt juletræskultur til givtig klippebevoksning

Afsætningen af nobilis klippegrønt har været lidt vanskelig de senere år. Anderledes med klip af nordmannsgran, hvor markedet ikke er dækket og efterspørgselen derfor god. Herunder en positiv historie om etablering af klippebevoksninger i ældre forsømte nordmannsgran.

Læs mere

Planteglæde

Kan den vokse og trives i vort klima? Det har altid været spørgsmålet, når botanikere hentede planter hjem fra fjerne egne. Mange trivedes ikke, men nogle af de indførte arter er faktisk blevet meget vigtige i skovbruget. Tænk bare på nordmannsgranen fra Kaukasus, douglasgran og nobilis fra Nordvestamerika og lærken fra Japan. Skovdyrkeren viser herunder vej til fire spændende plantesamlinger, hvor man sommeren igennem kan få inspiration til sin egen ejendom. Alle etableret af entusiaster og ildsjæle.

Læs mere