540 hektar skov på vej til Fyn

Ny aftale får sydfynsk skov på 540 hektar til at rykke nærmere. Skoven skal ligge ved Svendborg og skal beskytte det lokale drikkevand. Miljøminister Lea Wermelin er begejstret.

Læs mere

Skovene gemmer på et enormt potentiale for os alle

Oberstløjtnant og F16-pilot Kim Holst er faldet for skovterapi. Terapien giver mental ro og virker afstressende. I dag bruger han teknikkerne i sin ledelse og ser et enormt potentiale for os alle.

Læs mere

Fredet egekrat bliver attraktiv bolig for flagermus

Et gammelt egekrat på en ejendom ved Nørre Snede er fredet og skal bevares for altid. Krattet er netop udtyndet og vil på sigt blive alletiders bolig for blandt andet flagermus, vurderer skovfoged.

Læs mere

Droner kan blive et nyttigt værktøj for juletræsdyrkerne

Droner kommer til at levere nyttige data og information til fremtidens juletræsdyrkere. Det forudser Andreas Davidsen, som selv er langt med et setup til opgaven.

Læs mere

Droner og flydata kan skabe værdi for skovejerne

Droner, fly og satellitter kan spotte svækkede træer og billeangreb i store skovbevoksninger. Misfarvninger af trætoppe kan bruges som sundhedsindikator, fremgår det af nyt speciale.

Læs mere

Par omdanner landbrug til skovejendom

I marts købte midtjysk par ejendom med 11 hektar jord. Kort tid efter erhvervede de også naboejendommen med 13 hektar. Nu omlægges driften fra landbrug til skov og natur med blandt andet en ny sø, skovrejsning og helårsgræsning.

Læs mere

Udrensning genstarter rødgran

Udrensning af selvsået birk i rødgrankulturer er nødvendig for at sikre granernes vækst. En totaludrensning af birk giver genvækst så voldsom, at den overgror rødgranerne igen efter kort tid. En delvis udrensning af birk forhindrer genvækst og sikrer granerne passende lys.

Læs mere

Mere træ i byggeriet vil give store CO2-besparelser

En ny rapport fra Rambøll viser, at en udskiftning af andre materialer til træ ved nybyggeri vil give massive besparelser i CO2-regnskabet.

Læs mere

Terapi i skoven stresser af og giver ro

Skovterapi hjælper mennesker med at geare ned og slappe af. Det vigtige er at have tid og at være til stede i skoven. Små øvelser hjælper på vej.

Læs mere

Tjørn skulle advare imod smitte

Tjørn er historisk blevet plantet ovenpå gravpladser for at advare imod smitte fra pest. Derfra kommer tilnavnet pesttjørn.

Læs mere