Ramsløg – en naturlig grøntsag i egen skov

Ramsløg er den nyeste mode i de finere køkkener. Men du kan så let som ingenting dyrke den i din egen skov.

Læs mere

Plantevalget: på vej mod en ny balance

Når dette blad udkommer, er plantesæsonen ved at være forbi. 'Skovdyrkeren' har besøgt en række planteskoler for at høre om nyt fra plantesiden. Der sker store ændringer af plantevalget i disse år – fra løvtræ mod nåletræ. Det er vigtigt, hvad der plantes. Skoven kan ses som en biologisk maskine, hvor planterne er input i den ene ende, mens tømmer flis, juletræer og klip er output i den anden ende.

Læs mere

Erhvervsvirksomhed eller hobbyvirksomhed

Hvordan sondres der mellem om en skov er en erhvervsvirksomhed eller en hobbyvirksomhed? Og hvad er konsekvenserne, når skattemyndighederne siger, at din skov er en hobbyvirksomhed?

Læs mere

Pengene tjenes med saksen

Overskriftens budskab er der ikke noget nyt i, vil mange juletræsproducenter mene. Men i et presset marked med stigende udbud af juletræer, så er vigtigheden af at producere gode træer endnu mere i fokus. Metodevalg og intensitet skal overvejes og besluttes i god tid inden salgsåret.

Læs mere

Vandrestier i det åbne land

I forbindelse med et besøg på en 11 ha skovrejsningsejendom i Midtjylland (Christian Rauff – se Skovdyrkeren nr. 11) kom det frem, at skovejeren på ejendommen har taget initiativ til et såkaldt ’spor i landskabet’. Vi fik svar på, hvad skovejeren så i det, og hvilke fordele og ulemper han havde af folks færdsel på ejendommen.

Læs mere

SKAT om 50.000 træer: Det er ikke et erhverv, men hobby

Skovejer får skattesmæk på 44.000 kr., fordi hans nyplantede skov ikke har givet nogen indtægter.

Læs mere