Tysk undersøgelse: Biodiversiteten er højere i dyrket skov end i urørt

En stor tysk undersøgelse viser, at biodiversiteten for 15 artsgrupper er højere i skov, som dyrkes, end i urørt skov. Ekspert mener, at undersøgelsen bør være en øjenåbner for politikere.

Læs mere

Kvalitetstræer skal få os igennem krisen

Toftegård Juletræer ved Haarby på Vestfyn satser på produktion af kvalitetstræer i stor skala. Høj kvalitet er det redskab, der skal sikre overlevelse i lavkonjunkturen, mener ejer Henrik Læssøe, som producerer træer på 125 hektar.

Læs mere

Skovveje kan åbnes op uden ekstra omkostninger

Skovfoged opfordrer skovejere til at få skabt bedre plads på skovvejene, inden flissæsonen for alvor går i gang. Det kan gøres stort set uden omkostninger, når maskinerne alligevel er i skoven.

Læs mere

Nye kræfter i spidsen for juletræerne

Henning Post er ansat som ny direktør for Green Product A/S, der afsætter Skovdyrkernes juletræer og klippegrønt. Ambitionerne er høje. Selskabet skal udvikles, og salget skal øges. Men medlemmerne kommer ikke til at mærke omvæltninger i det daglige.

Læs mere

Ny bog gør op med fordomme om skovbrug og klima

Skovdrift er et vigtigt redskab i kampen for bedre klima og biodiversitet. Den nye bog Klimaskoven vil gøre op med fordomme og misforståelser.

Læs mere

Skovfogeden i Rumænien

Skovfoged Jens Rasmussen har været på tur i Rumænien. Det gav et godt indblik i landets skovbrug og i dets spændende historie og kultur.

Læs mere