Thomas understøtter sin forskning med bijob som skovrider

Thomas Nord-Larsen er forsker ved Københavns Universitet. Han insisterer på, at skovene skal dyrkes og produkterne bruges. Det arbejder han selv med i sit bijob som skovrider, hvor han passer 200 hektar skov i Nordsjælland.

Læs mere

Knap halvdelen af det skovede danske træ kan ikke spores

I den første rapport over Danmarks samlede forbrug af træ konkluderer forskere fra Københavns Universitet, at vi ikke ved, hvor næsten halvdelen af det træ, der skoves i Danmark, kommer fra. Det er et problem, lyder det fra forskerne bag rapporten

Læs mere

Ny plantebelægning kan gøre billesprøjtning overflødig

Et nyt produkt kan sikre nyplantede nåletræer imod angreb fra snudebiller. På sigt kan produktet blive et alternativ til sprøjtning med insekticider, vurderer skovfoged.

Læs mere

Skovejere risikerer skattesmæk

Vurderingsstyrelsen er i gang med at omkategorisere skovejendomme og mindre landbrugsejendomme. Hvis din ejendom ændrer status fra landbrug eller skovbrug til ejerbolig, risikerer du en markant stigning i ejendomsskatten.

Læs mere

Gode flispriser støtter poppeldyrkningen

Der er gode priser på flis. Det betyder, at man kan få et fornuftigt overskud ved poppel-projekter. Men der skal holdes skarpt øje med omkostningerne

Læs mere

Nåletræ opnår fortsat historisk høje priser

Et sammenfald af flere faktorer betyder, at markedet for råtræ trodser den økonomiske afmatning. Priserne ligger fortsat på højt niveau.

Læs mere

Store lærketræer bliver til nyt mølletræ

Tidligere på foråret skovede Skovdyrkerne 30 kubikmeter lærketræ på Midtsjælland. Træet bliver savet op og skal blandt andet bruges til at restaurering af gamle vindmøller på Djursland.

Læs mere

Nyt EU-direktiv sikrer biomassen

Træbiomasse er fortsat vedvarende energi. Det er konklusionen efter lange forhandlinger i EU, der en overgang så ud til at kunne spænde ben for dansk skovbrugs afsætning af træ til energi.

Læs mere

Kort nyt

Forening er utilfreds med kategorisering af juletræsdyrkere

Læs mere